Tuesday, 20 January 2015

'TANGAN BARU' ADIK AINA AMANDAAinaa Amanda Shahzali, Seorang kanak-kanak yang dilahirkan tanpa telapak tangan kanan, teruja apabila dihadiahkan tangan rektor 3D oleh seorang individu berhati mulia setelah ibunya memuat naik video anaknya itu di laman sosial sehingga menjadi viral, baru-baru ini..

Ainaa Amanda Shahzali, 7,  kelihatan riang dan hanya ketawa terus mengenakan ‘tangan baharu’ tersebut sebelum bersalaman dengan ibunya, Habibah Hassan, 42, serta individu yang menyumbangkan hadiah cukup bermakna itu...


Menurut Habibah, dia cukup tersentuh apabila anaknya itu membelai pipi dan bersalaman dengannya apabila mengenakan tangan baharu tersebut. Amanda mula dikenali apabila ibunya memuat naik video yang menjadi viral dan menarik perhatian ramai.

=============================================

=============================================


“Saya amat bersyukur dengan pemberian ini dan berharap kehidupan Ainaa Amanda akan lebih ceria. Reaksinya memegang dan menangkap bola ketika dibaling ke arahnya amat mengejutkan kami semua kerana dia sudah pantas mengendalikan tangan tersebut,” katanya...

Sementara itu, penyumbang tangan berkenaan, Sujana Mohd. Rejab, 47, berkata, dia segera berhubung dengan Habibah selepas mengetahui keadaan kanak-kanak tersebut di laman sosial.

Sujana yang mencipta sendiri tangan mekanikal itu dengan bantuan seorang rakannya selama dua hari berkata, pada kebiasaan, seseorang itu memerlukan masa antara satu hingga ke tiga bulan untuk membiasakan diri menggunakannya.

“Set tangan ini masih di peringkat awal. Apabila adik Ainaa Amanda sudah selesa dan mahir menggunakannya, kami akan membuat penambahbaikan supaya kelihatan lebih kemas dan menarik,” katanya.
KINI SEMUA ORANG MAMPU DAN BOLEH BELAJAR MEMBACA AL-QURAN DENGAN MUDAH.

ALMUMAYYAZ AL-QURAN TAJWID WARNA

TRANLITERASI RUMI PERKATA

TERJEMAH PERKATAAPA KELEBIHAN AL-QURAN ALMUMAYYAZ?
##   KHAT UTHMAN THAHA
##   TAJWID BERWARNA
##   TERJEMAHAN RUMI PERKATA
##   TERJEMAHAN PER AYAT
##   TASAURUS AL-QURAN
##   ASBABUN NUZUL / SEBAB-SEBAB AYAT DITURUNKAN
##   SEJARAH PENULISAN AL-QURAN
##   PANDUAN HUKUM TAJWID
##   DOA-DOA DALAM ALQURAN
##   INDEKS ALPHABET

UKURAN SAIZ AL – QURAN ALMUMAYYAZ
SPECIFICATION:
##   UKURAN SIZE A4 (21 X 29 CM) DAN SIZE A5 (15 X 21 CM)
##   TERDIRI DARI 640 HALAMAN
##   KERTAS QPP (MEMBANTU KESENANGAN DALAM MEMBACA)
##   DILENGKAPI DENGAN 3 TALI PENANDA MUKASURAT


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...