Thursday, 28 February 2013

KEK COKLAT MOIST


BAHAN-BAHAN:
  • 2 biji telur 
  • 1 cawan minyak masak 
  • 1 cawan gula pasir 
  • 1 cawan gula perang

BAHAN A:
  • 1 sudu kecil vanila 
  • 1 1/2 cawan susu segar perisa coklat 
  • 1/2 cawan air campur dgn 2 sudu kecil Nescafe

BAHAN B:
  • 2 sudu kecil sodium bicarbonate 
  • 1 sudu kecil baking powder 
  • 1/2 cawan serbuk koko 
  • 2 cawan tepung gandum 

TOPPING:
  • 1/2 cawan koko van hauten 
  • 1/2 cawan susu pekat 
  • 1 sudu besar minyak masak

CARA PENYEDIAAN:
  • Pukul telur hingga kembang
  • Masukkan gula dan pukul lagi 
  • Kemudian masukkan minyak masak 
  • Ayak semua bahan B dan masukkan sedikit demi sedikit ke dalam telur tadi berselang seli dengan bahan A. Gaul sehingga sebati. 
  • Bakar pada suhu 170 degree selama 1 jam atau sehingga masak 
  • Untuk toppingnya.. masukkan semua bahan-bahan ke dalam periuk, dengan api kecik panaskan sampai nampak dah ok...taruk je atas kek yg dah sejuk



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...